Ισπανία: Θα συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Ισπανία: Θα συνεχιστεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής περιστατικά σχηματισμού θρόμβων που να σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid και θα συνεχίσει την χορήγηση του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας.

Η υπουργός δήλωσε ότι ενημερώθηκε για περιστατικά σχηματισμού θρόμβων μεταξύ ατόμων που εμβολιάσθηκαν πρόσφατα στην Αυστρία, αλλά πρόσθεσε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί συσχέτιση ανάμεσα στο εμβόλιο και τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων» και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αξιολογεί την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι η Δανία ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι διακόπτει προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες της, λόγω της εμφάνισης θρόμβων στο αίμα ορισμένων εμβολιασμένων.

Η χορήγηση του εμβολίου θα ανασταλεί για 14 ημέρες, ανακοίνωσε η υπηρεσία υγείας της χώρας, η οποία δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για τον Δανό ασθενή που εμφάνισε θρόμβο στο αίμα.

Με πληροφορίες από Reuters 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή