Χρονικό ορίζοντα στον Ντράγκι θέτει ο Σαλβίνι

Χρονικό ορίζοντα στον Ντράγκι θέτει ο Σαλβίνι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Δύο διαδοχικές πολιτικές κρίσεις επιλύθηκαν χωρίς ο Ματέο Σαλβίνι να κατακτήσει τον πολυπόθητο πρωθυπουργικό θώκο και τώρα ο 48χρονος πολιτικός προειδοποιεί, ουσιαστικά, ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί. Μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Μάριο Ντράγκι ανέλαβε την πρωθυπουργία, ο επικεφαλής της Λέγκας υπονόησε ότι η θητεία του Ντράγκι είναι περιορισμένη και συνδέεται με την κρίση του κορωνοϊού.

«Ο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να βγούμε από την επείγουσα κατάσταση», είπε ο Σαλβίνι. Επίσης, επεσήμανε ότι του χρόνου διενεργούνται προεδρικές εκλογές και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει ο Ντράγκι στην προεδρία της χώρας, εφόσον το επιθυμεί, αφήνοντας το πρωθυπουργικό αξίωμα σε πολιτικούς.

Το κόμμα του Σαλβίνι όπως και οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις της χώρας υποστηρίζουν την κυβέρνηση του πρώην διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία μετά τις διαφωνίες για τη διαχείριση του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης της ιταλικής οικονομίας. Ο Ντράγκι σχημάτισε κυβέρνηση που αποτελείται από τεχνοκρατικά στελέχη στα σημαντικότερα υπουργεία, καθώς και κάποιους πολιτικούς από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Η συμμετοχή στην κυβέρνηση Ντράγκι έβαλε τέλος στη διαμάχη μεταξύ φιλοευρωπαϊκών και αντιευρωπαϊκών θέσεων στο εσωτερικό της Λέγκας, με τον Σαλβίνι να αφήνει πίσω του το παρελθόν επικρίσεων προς την Ε.Ε. Το κόμμα του αναζητεί τώρα νέους συμμάχους στο Ευρωκοινοβούλιο και βρίσκεται σε συνομιλίες με κόμματα από την Πολωνία και την Ουγγαρία. «Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο, γιατί με παλιές νοοτροπίες δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του 2021», είπε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή