Γερμανία: To #MeToo έφθασε στην Bild

Γερμανία: To #MeToo έφθασε στην Bild

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διευθυντής της εφημερίδας Bild, Γιούλιαν Ράιχελτ, αποχωρεί προσωρινά από την άσκηση των καθηκόντων του, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για κατηγορίες κακοποιητικής συμπεριφοράς εις βάρος συναδέλφων του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, «ο κ. Ράιχελτ ζήτησε από το Δ.Σ. του εκδοτικού οίκου AxelSpringer να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του μέχρις ότου διαλευκανθούν οι κατηγορίες».

Τη διεύθυνση του καθημερινού φύλλου του γερμανικού ταμπλόιντ αναλαμβάνει η έως τώρα διευθύντρια του κυριακάτικου φύλλου, Αλεξάντρα Βίρτσμπαχ. Η έρευνα έχει ανατεθεί στο δικηγορικό γραφείο Freshfields, ενώ προηγουμένως είχε ασχοληθεί με το θέμα το τμήμα συμμόρφωσης της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Spiegel, η υπόθεση αφορά κατάχρηση εξουσίας και πρακτικές εκφοβισμού από τον 40χρονο διευθυντή. Για το ζήτημα έχουν ληφθεί μαρτυρίες από έξι γυναίκες. Με κυκλοφορία 1,2 εκατ. φύλλων ημερησίως, η σκανδαλοθηρική Bild είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Ευρώπης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή