Θετική στον κορωνοϊό η Εσθονή πρωθυπουργός

Θετική στον κορωνοϊό η Εσθονή πρωθυπουργός

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας, όπως ενημέρωσε η ίδια το βράδυ της Κυριακής και τίθεται σε απομόνωση ωσότου να αναρρώσει.

«Έχω λίγο πυρετό (…) το θετικό αποτέλεσμα του τεστ δεν το περίμενα», παραδέχθηκε η κ. Κάλας σε ανάρτησή της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Η 43χρονη πολιτικός διαβεβαίωσε ότι δεν έχει άλλα συμπτώματα της COVID-19 και γενικά αισθάνεται καλά. Σημείωσε ακόμη πως ειδοποίησε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε στενή επαφή τις τελευταίες ημέρες μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε.

«Παρακολουθώ στενά την πορεία της υγείας μου και θα μείνω στο σπίτι ωσότου αναρρώσω. Θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου από το σπίτι», ανέφερε η κυρία Κάλας.

Παρότρυνε τους συμπολίτες της να προσέχουν και να τηρούν τις συστάσεις, να φορούν μάσκα, να περιορίσουν τις επαφές και να τηλεργάζονται όσο περισσότερο είναι δυνατό, για να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

Η κ. Κάλας, η οποία ανέλαβε το αξίωμα την 26η Ιανουαρίου, βρισκόταν σε καραντίνα ως την περασμένη Πέμπτη, καθώς είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ωστόσο, το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο τέλος της απομόνωσής της ήταν αρνητικό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή