Kαχυποψία απέναντι στους εμβολιασμένους

Kαχυποψία απέναντι στους εμβολιασμένους

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί οι περισσότεροι που εμβολιάζονται να το επιδεικνύουν δημοσίως με φωτογραφίες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλοι όμως προσπαθούν να το κρύψουν από αίσθημα ενοχής, οργής ή και φόβου. Κάποιοι από τους πρώτους εμβολιασμένους έχουν επιλέξει να μην το αποκαλύψουν ούτε καν σε στενούς φίλους και συγγενείς, παρόλο που είναι ακριβώς αυτοί που ευεργετούνται από την προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος των οικείων τους. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού The Atlantic, οι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Οι λόγοι είναι πως κάποιοι εξ αυτών φοβήθηκαν μήπως κατηγορηθούν ότι πήραν τη θέση κάποιου άλλου στη λίστα αναμονής. Αλλοι ανησύχησαν ότι θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τα κριτήρια με βάση τα οποία εμβολιάστηκαν. Τέλος, υπήρξε και μια μικρή ομάδα εργαζομένων που προτίμησαν να το κρύψουν από τους εργοδότες προκειμένου να μην κληθούν να επιστρέψουν κανονικά στη θέση εργασίας τους και να χάσουν τον ποιοτικό χρόνο τους με την οικογένειά τους. Αυτό ωστόσο που ενώνει όλες τις προαναφερθείσες κατηγορίες είναι ο φόβος για το πώς θα εκληφθεί από τους υπόλοιπους ο εμβολιασμός τους. 

Μια σειρά από προϋποθέσεις δεν είναι πλέον εύκολο να εντοπιστούν. Ολο και νεότεροι πολίτες εμφανίζονται να εμβολιάζονται, ενώ κάθε εβδομάδα δημοσιεύονται ιστορίες ανθρώπων που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να κλέψουν εμβόλια ή να πλαστογραφήσουν τα κριτήρια που τους καθιστούν κατάλληλους για εμβολιασμό.

Η κοινή γνώμη αναρωτιέται καχύποπτα: «Ε λοιπόν, πώς κατάφερε αυτός να κάνει εμβόλιο;», εξηγεί η Νίτα Φαραχάνι, βιοηθικός στο Πανεπιστήμιο Duke. Καθώς οι συμπολίτες τους περιμένουν με αγωνία τη σειρά τους οι εμβολιασμένοι αισθάνονται την πίεση να αποκαλύψουν όχι μόνο αν εμβολιάστηκαν αλλά και γιατί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή