Ιταλός υπ. Υγείας: Aναμένουμε απαντήσεις από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ιταλός υπ. Υγείας: Aναμένουμε απαντήσεις από τον ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απόφαση της Ιταλίας να αναστείλει «προσωρινά και προληπτικά» τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που παράγεται από την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Μιλώντας στην Corriere della Sera ο Σπεράντσα σημείωσε: «Ευχόμαστε μέχρι την Πέμπτη ο ΕMA να μας δώσει επαρκείς απαντήσεις, ώστε να ξαναρχίσει η χορήγηση. Ευελπιστούμε ότι θα προκύψουν όλα τα αναγκαία καθησυχαστικά στοιχεία».

«Όποιος έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του συγκεκριμένου εμβολίου δεν πρέπει να ανησυχεί. Πρόκειται μόνον για μια προληπτική παύση. Τα εμβόλια είναι και παραμένουν το κύριο όπλο με το οποίο θα αφήσουμε πίσω μας αυτούς τους δύσκολους μήνες», πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Σπεράντσα εξήγησε ότι η Ιταλία, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αναμένει να τις παραδοθούν συνολικά 50 εκατομμύρια δόσεις των διαφόρων εμβολίων και κατά το τρίτο τρίμηνο 80 εκατομμύρια δόσεις. «Πρόκειται για μια σημαντική επιτάχυνση, την οποία πρέπει να μετατρέψουμε και σε ικανότητα χορήγησης των σκευασμάτων αυτών, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή