Πρεμιέρα της Κάμαλα Χάρις στον ΟΗΕ

Πρεμιέρα της Κάμαλα Χάρις στον ΟΗΕ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις έκανε το ντεμπούτο της στα Ηνωμένα Έθνη σήμερα, λέγοντας, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για την ισότητα των φύλων, ότι η δημοκρατία εξαρτάται θεμελιωδώς από την ενδυνάμωση των γυναικών και ότι η δημοκρατία παγκοσμίως βρίσκεται όλο και περισσότερο «υπό μεγάλη πίεση».

Οι ΗΠΑ θα εργαστούν για να βελτιώσουν και τα δύο, είπε η Χάρις, σε ένα βίντεο-παρέμβαση στην 65η Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών.

«Η δημοκρατία απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, συνεχή βελτίωση. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Και σήμερα, γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία βρίσκεται ολοένα και περισσότερο υπό μεγάλη πίεση», επισήμανε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η κατάσταση της δημοκρατίας εξαρτάται, επίσης, θεμελιωδώς από την ενδυνάμωση των γυναικών. Όχι μονάχα επειδή ο αποκλεισμός των γυναικών στη λήψη αποφάσεων είναι σημάδι μιας προβληματικής δημοκρατίας, αλλά επειδή η συμμετοχή των γυναικών ενισχύει τη δημοκρατία», συμπλήρωσε η Κάμαλα Χάρις.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος είπε, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα αναζωογονήσει τη συμμαχία της Ουάσιγκτον με το U.N. Women – ένα όργανο των Ηνωμένων Εθνών που είναι αφιερωμένο στην ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή