Η Γαλλία λέει ότι εισήλθε στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Η Γαλλία λέει ότι εισήλθε στο τρίτο κύμα της πανδημίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ είπε σήμερα ενώπιον της εθνοσυνέλευσης ότι η Γαλλία έχει εισέλθει στο τρίτο κύμα της πανδημίας Covid-19, καθώς ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 25.000 για πρώτη φορά από τις 20 Νοεμβρίου. 

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν 29.975 νέα κρούσματα σήμερα, μια αύξηση ύψους 4,5% σε σύγκριση με το σύνολο της περασμένης Πέμπτης και η μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση σε διάστημα ενάμιση μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, νοσηλεύονται 4.239 ασθενείς με νέο κορωνοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20 το τελευταίο 24ωρο, που αποτελεί ταυτόχρονα ένα υψηλό σχεδόν τεσσάρων μηνών. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται για τη νόσο αυξήθηκε κατά 23, στους 25.492, ένα υψηλό από τις 24 Φεβρουαρίου.

Από την άλλη, ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 408, στους 91.170, ο έβδομος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως. 

Με 4,11 εκατομμύρια κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, η Γαλλία καταγράφει τον έκτο υψηλότερο απολογισμό μολύνσεων στον κόσμο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή