Γερμανία: Ερωτήματα που ζητούν απάντηση για AstraZeneca

Γερμανία: Ερωτήματα που ζητούν απάντηση για AstraZeneca

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστημονική τεκμηρίωση που οδήγησε σε προσωρινή παύση της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στη Γερμανία, εξηγεί σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωση, το υπουργείο απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις, παραθέτοντας ορισμένα από τα στοιχεία, πάνω στα οποία βασίστηκε η απόφαση για αναστολή του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης, είναι τα εξής: 

– Έχουν καταγραφεί επτά περιπτώσεις θρομβοεμβολισμού, σε συνδυασμό με θρομβοπενία (=μειωμένα αιμοπετάλια) και αιμορραγία. Από αυτές τις επτά περιπτώσεις, οι τρεις κατέληξαν σε θάνατο.

– Τα περιστατικά αυτά εντοπίστηκαν ανάμεσα σε 1.6 εκ. εμβολιασθέντες (δλδ εμφάνιση 0.00043% ή 1 στους 229.000 εμβολιασμούς).

– Αναφέρεται ότι το φυσιολογικό ποσοστό εμφάνισης αυτών των συμπτωμάτων θα ήταν ένα επεισόδιο σε 1.4 εκ..

[Αναφέρεται, μάλιστα ότι ακόμα και αν ευθύνεται το εμβόλιο, αν αυτή η πιθανότητα συμπτωμάτων είναι πιο μικρή από ότι το ρίσκο θανάτου από Covid, απαντάνε ότι πιθανώς ναι.]

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται ότι θα πρέπει να ανανεωθεί ο φάκελος έγκρισης του εμβολίου και να ενημερωθεί το κοινό. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή