Το δώρο ζωής μιας νηπιαγωγού στην 5χρονη μαθήτριά της (βίντεο)
ΗΠΑ

Το δώρο ζωής μιας νηπιαγωγού στην 5χρονη μαθήτριά της (βίντεο)

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απρόσμενο δώρο ζωής μιας νηπιαγωγού άλλαξε τα πάντα για ένα πεντάχρονο κορίτσι στις ΗΠΑ, που μετά τέσσερα χρόνια αιμοκάθαρσης και αγωνίας μπορεί πλέον να ζήσει μια ελεύθερη ζωή.

Ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC αποκάλυψε την εκπληκτική ιστορία ανθρώπινης δύναμης και αγάπης της μικρής Κέιλι που μοιράζει ελπίδα σε όλους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η Κέιλι γεννήθηκε πρόωρα και έμεινε στη θερμοκοιτίδα ούτε λίγο ούτε πολύ επί πέντε μήνες, έχοντας μεταξύ άλλων και πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας.

Για πάνω από τέσσερα χρόνια έκανε αιμοκάθαρση, πηγαίνοντας συνεχώς στα νοσοκομεία την ώρα που οι συνομήλικοί της πήγαιναν σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Η κατάστασή της και οι θεραπευτικές της ανάγκες δεν επέτρεπαν στην Κέιλι να πηγαίνει στο σχολείο, κι έτσι οι δικοί της προσέλαβαν νηπιαγωγό για τα πρώτα βήματα του κοριτσιού στην εκπαίδευση.

Η δασκάλα Ρόμπιν Μακ πήγαινε έτσι συνεχώς στο σπίτι της Κέιλι για την προσχολική της αγωγή, αλλά αυτό που θα ακολουθούσε δεν το φανταζόταν κανείς.

Η νηπιαγωγός δέθηκε με τη μικρή της μαθήτρια και σκέφθηκε να κάνει τεστ συμβατότητας του νεφρού της μήπως και ταιριάζει με τον οργανισμό της Κέιλι, και ω του θαύματος υπήρχε συμβατότητα. Χωρίς να το πολυσκεφθεί η κα Μακ δώρισε τον ένα της νεφρό στη μαθήτριά της, η μεταμόσχευση ήταν απολύτως επιτυχημένη, και μερικές ημέρες μετά η Κέιλι ήταν… άλλος άνθρωπος.

Όπως αναφέρει η μητέρα της, εκεί που υπήρχαν κατά κανόνα μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια του πεντάχρονου παιδιού, πλέον υπάρχουν ροδαλά μάγουλα.

Η δε εικόνα του κοριτσιού που βαδίζει χαρωπά προς την έξοδο του νοσοκομείου για να γυρίσει υγιές και δυνατό πια στο σπίτι του συνιστά ένα πορτραίτο της ανθρώπινης προσφοράς και αγάπης, καθώς και ιατρικής επιτυχίας, σε καιρούς πανδημίας.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή