ΗΠΑ: Απειλή οι ρατσιστές και οι οργανωμένες πολιτοφυλακές

ΗΠΑ: Απειλή οι ρατσιστές και οι οργανωμένες πολιτοφυλακές

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν ότι οι εξτρεμιστές με ρατσιστικά κίνητρα και οι εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές συνιστούν τις πιο δυνητικά θανατηφόρες τρομοκρατικές απειλές, σημειώνοντας ότι οι απειλές αυτές ενδέχεται να αυξηθούν φέτος.

Η εκτίμηση αυτή εκδόθηκε από το Γραφείο της Διευθύντριας Εθνικών Πληροφοριών. Σύμφωνα με το κείμενο, οι ρατσιστές εξτρεμιστές είναι πιο πιθανόν να πραγματοποιήσουν σοβαρές επιθέσεις εναντίον πολιτών, ενώ τα μέλη των οργανωμένων πολιτοφυλακών συνήθως βάζουν στο στόχαστρό τους την αστυνομία, κυβερνητικούς υπαλλήλους και κτίρια.

Οι υπηρεσίες που συνέταξαν την έκθεση (μεταξύ αυτών ήταν το FBI, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας) λένε ότι οι εγχώριοι εξτρεμιστές που προωθούν την υπεροχή της λευκής φυλής ενδέχεται να είχαν ανησυχητικές επαφές με ξένους εξτρεμιστές. Ένας μικρός αριθμός Αμερικανών ταξίδεψε στο εξωτερικό για να δικτυωθεί με ξένες οργανώσεις.

Άλλες εγχώριες εξτρεμιστικές ομάδες που ανησυχούν τις κυβερνητικές υπηρεσίες περιλαμβάνουν τους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος, εκείνους που διαδηλώνουν κατά των αμβλώσεων, τους αναρχικούς και εκείνους που αυτοαποκαλούνται κυρίαρχοι πολίτες και «πιστεύουν ότι δεν τους αγγίζουν η κυβερνητική εξουσία και οι νόμοι».

Οι πρόσφατες πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις –όπως οι ισχυρισμοί του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηρικτών του περί απάτης στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της Covid-19, οι ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο και οι θεωρίες συνωμοσίας– «σχεδόν σίγουρα θα ωθήσουν» ορισμένους εγχώριους εξτρεμιστές οι οποίοι θα προσπαθήσουν «να εμπλακούν σε βίαια επεισόδια αυτή τη χρονιά», προστίθεται στην έκθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή