ΠΟΥ: Να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί

ΠΟΥ: Να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιτακτική ανάγκη να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα προγράμματα εμβολιασμού με το εμβόλιο της ΑstraZeneca υπογράμμισε χθες σε ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η μελέτη όλων των δεδομένων για την ασφάλεια του εμβολίου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΟΥ. Ωστόσο, ο διεθνής υγειονομικός φορέας επαναδιατυπώνει, απηχώντας και τη θέση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), τη βεβαιότητα ότι τα οφέλη υπερέχουν των όποιων πιθανών κινδύνων.

Ο ΠΟΥ επίσης δεσμεύτηκε ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα θα δοθεί το πόρισμα στη δημοσιότητα. Ακόμα και στη Βρετανία, όπου έως τα τέλη της εβδομάδας θα έχουν εμβολιαστεί κυρίως με το εμβόλιο της AstraZeneca, τουλάχιστον με την πρώτη δόση, περίπου οι μισοί ενήλικοι, η αμφισβήτηση της ασφάλειας του σκευάσματος οδήγησε εκατοντάδες πολίτες να ακυρώσουν το ραντεβού τους. Προκειμένου να καθησυχάσει τους συμπατριώτες του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπ. Τζόνσον ανακοίνωσε ότι και ο ίδιος θα εμβολιαστεί με το σκεύασμα της AstraZeneca προσεχώς.

Εν αναμονή της σημερινής απόφασης του ΕΜΑ, Γαλλία και Ιταλία ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν άμεσα τη χορήγηση του εμβολίου μόλις ο ΕΜΑ δώσει το πράσινο φως, ενώ το γερμανικό υπ. Υγείας διευκρίνισε ότι η απόφαση του ΕΜΑ θα είναι απολύτως δεσμευτική. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Χάνο Κουτς τόνισε: «Η απόφαση του ΕΜΑ είναι δεσμευτική και θα την ακολουθήσουμε, διότι θα αξιολογήσει κατά πόσον τα νέα στοιχεία από τη Γερμανία και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες πιθανώς οδηγήσουν σε άρση αδειοδότησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή