AstraZeneca: Επανεκκινούν και στη Γερμανία οι εμβολιασμοί

AstraZeneca: Επανεκκινούν και στη Γερμανία οι εμβολιασμοί

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται και στη Γερμανία οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, μετά και τη σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ο κ. Σπαν υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την περασμένη Δευτέρα τη χορήγηση του εν λόγω εμβολίου, τονίζοντας ότι «θα ήταν ανεύθυνο να αφήναμε τους γιατρούς να συνεχίσουν χωρίς να γίνει αυτή η αξιολόγηση», από τη στιγμή που οι ειδικοί εξέφρασαν επιφυλάξεις. Ήταν σωστό να σταματήσουμε προσωρινά τους εμβολιασμούς, δήλωσε, παραδεχόμενος ότι επρόκειτο για δύσκολη απόφαση, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε «καλή» την απόφαση του ΕΜΑ. Οι γιατροί, πρόσθεσε, θα πρέπει τώρα να ενημερωθούν σχετικά με τον κίνδυνο θρόμβωσης στον εγκέφαλο για γυναίκες κάτω των 55 ετών ώστε να μπορούν με τη σειρά τους να ενημερώσουν όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν. Τα δε στοιχεία που οδήγησαν στην αναστολή χρήσης του εμβολίου θα αναφέρονται στο δελτίο πληροφοριών, διευκρίνισε.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Κλάους Τσίχουτεκ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ», το οποίο είχε εισηγηθεί την αναστολή, επεσήμανε ότι «ο εμβολιασμός θα έχει θετικό προφίλ κινδύνου-οφέλους, καθώς τα οφέλη ξεπερνούν σαφώς τους κινδύνους».

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας, ανέφερε ακόμη τι χάθηκαν τέσσερις μέρες για τον εμβολιασμό με ΑstraZeneca και πρόσθεσε ότι πρέπει τώρα να αναπληρωθεί ο χαμένος χρόνος και η διαδικασία να προχωρήσει με ταχύτητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή