Συλλήψεις κρατικών στελεχών στη Σόφια για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Συλλήψεις κρατικών στελεχών στη Σόφια για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατασκοπευτικό θρίλερ φέρεται να εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στη Βουλγαρία, με τις αρχές στη γειτονική χώρα να συλλαμβάνουν έναν αριθμό κρατικών αξιωματούχων με την κατηγορία ότι διενεργούσαν κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό κανάλι της Βουλγαρίας.

Οι πληροφορίες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης ΒΝΤ, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές της χώρας, αναφέρουν πως κρατούνται αρκετά άτομα του κρατικού μηχανισμού τα οποία είχαν πρόσβαση σε διαβαθμισμένη ενημέρωση.

Οι ύποπτοι φέρονται να έχουν προσαχθεί κατόπιν ειδικής επιχείρησης της Εθνικής Υπηρεσίας Κρατικής Ασφαλείας της Βουλγαρίας, ενώ ακολούθησαν έρευνες σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας Σόφιας και του Πέρνικ. Παραμένει άγνωστος ο αριθμός όσων κρατούνται.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών κήρυξε ανεπιθύμητα και απέλασε δύο μέλη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής εμπορίου στη χώρα με την κατηγορία της κατασκοπείας. Η ρωσική πρεσβεία στη Σόφια απάντησε ότι δεν είχε παρουσιαστεί κάποια απόδειξη για τους βουλγαρικούς ισχυρισμούς και η Μόσχα απάντησε με απέλαση δύο Βουλγάρων διπλωματών από τη Ρωσία.

Ακολούθως τον Δεκέμβριο ο Ρώσος στρατιωτικός ακόλουθος στη Σόφια κηρύχθηκε ανεπιθύμητος, καθώβς η βουλγαρική εισαγγελία τον θεώρησε ύποπτο συλλογής στρατιωτικών πληροφοριών. Εκ νέου η ρωσική πρεσβεία αποκάλεσε αβάσιμες τις κατηγορίες και αναίτια την απέλασή του, με τη Μόσχα να απαντά με την απέλαση του βοηθού του στρατιωτικού ακολούθου της Βουλγαρίας στη Ρωσία.

Πηγή: Euronews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή