Στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Μπλίνκεν

Στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ ο Μπλίνκεν

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις Βρυξέλλες θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν για να συναντηθεί με τους ομολόγους του των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και αξιωματούχους της Ε.Ε., ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν προσπαθεί να ανοικοδομήσει τις διατλαντικές της σχέσεις.

Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ θα συζητηθούν οι αλλαγές που προτάθηκαν για τη Βορειοατλαντική Ένωση καθώς και οι ανησυχίες για την Κίνα και τη Ρωσία, την κλιματική αλλαγή, την κυβερνοασφάλεια, την ενεργειακή ασφάλεια και άλλα θέματα, επεσήμανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να συζητήσουν την πανδημία covid-19 και την οικονομική ανάπτυξη αλλά και τις προσπάθειες για την ενίσχυση της δημοκρατίας.

«Οι συναντήσεις στις Βρυξέλλες θα επαναβεβαιώσουν τη δέσμευση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους μας και τους Ευρωπαίους εταίρους μας στην κοινή μας ατζέντα», τόνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται πως, ενόψει της επικείμενης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η επίτευξη συμφωνίας για την εγκαθίδρυση εικοσιτετράωρης γραμμής επικοινωνίας μεταξύ των Διακλαδικών Κέντρων Επιχειρήσεων των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή