Γαλλία: Αρχίζουν ξανά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca – Μόνο για τους άνω των 55 ετών

Γαλλία: Αρχίζουν ξανά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca – Μόνο για τους άνω των 55 ετών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca κατά της Covid-19, «άναψε» η ανωτάτη υγειονομική αρχή της Γαλλίας, μετά το χθεσινό πράσινο φως από τον ΕΜΑ, συνιστώντας -ωστόσο- τη χρήση του στα άτομα άνω των 55 ετών.

Ο ηλικιακός περιορισμός αποφασίσθηκε έπειτα από την εμφάνιση σοβαρών, αν και πολύ σπάνιων, περιστατικών δημιουργίας αιματικών θρόμβων μετά τον εμβολιασμό μόνο σε άτομα κάτω των 55 ετών, που οδήγησαν στην αναστολή των εμβολιασμών σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρχής.

Διαβάστε ακόμη: Αρχίζει ξανά η χορήγηση του AstraZeneca στις χώρες που είχαν ανασταλεί οι εμβολιασμοί

Η αρχή συνιστά στα άτομα κάτω των 55 ετών να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία του mRNA (δηλαδή τα εμβόλια των Pfizer/BionTech και Moderna).

Σχετικά με τα άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, η γαλλική υγειονομική αρχή «θα πάρει πολύ σύντομα θέση για τον τρόπο χορήγησης της δεύτερης δόσης» του εμβολίου.

Κατόπιν αυτού, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, εμβολιάστηκε κανονικά σήμερα, όπως δεσμεύθηκε για να καθησυχάσει την γαλλική κοινή γνώμη, αφού είναι γεννημένος το 1965.

Γαλλία: Αρχίζουν ξανά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca – Μόνο για τους άνω των 55 ετών-1
O Γάλλος πρωθυπουργός (Φωτ. Reuters)

Ο Καστέξ έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca στο στρατιωτικό νοσοκομείο Begin, κοντά στο Παρίσι την Παρασκευή, με τη διαδικασία να μεταδίδεται ζωντανά στη γαλλική τηλεόραση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή