Instagram για χρήστες κάτω των 13 ετών

Instagram για χρήστες κάτω των 13 ετών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Εκδοχή της δημοφιλούς πλατφόρμας ανταλλαγής φωτογραφιών Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών σχεδιάζει να δημιουργήσει το Facebook. Το «παιδικό Instagram» θα δίνει τη δυνατότητα «ασφαλούς» χρήσης της δημοφιλούς εφαρμογής. Μέχρι τώρα, η θυγατρική του Facebook δεν επέτρεπε σε παιδιά κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμό Instagram.

Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τον σχεδιασμό εκδοχής του Instagram την οποία θα ελέγχουν οι γονείς των ανήλικων χρηστών, αντίστοιχη με την εφαρμογή Messenger Kids, που απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. «Ολοένα και πιο πολλά παιδιά ρωτούν τους γονείς τους αν μπορούν να εγγραφούν σε εφαρμογές που διευκολύνουν την επικοινωνία με φίλους τους. Για την ώρα, οι γονείς δεν έχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις και για αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε εφαρμογή κατάλληλη για παιδιά, την οποία θα διαχειρίζονται γονείς. Μέσω αυτής θα επικοινωνούν με τους φίλους τους και θα μπορούν να ανακαλύψουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook στα αρχηγεία της εταιρείας, στο Μένλο Παρκ του Σαν Φρανσίσκο.

Σε δημοσίευσή της στο μπλογκ της εταιρείας, στις αρχές της εβδομάδας, η διοίκηση του Facebook, παρότι δεν μνημόνευσε τη σχεδιαζόμενη νέα εφαρμογή, εξήγησε ότι αν και η σύμβαση δημιουργίας νέου λογαριασμού στο Instagram ζητεί από τον χρήστη να δηλώσει την ηλικία του, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την κατάθεση ψευδών στοιχείων. Το Facebook σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ψευδούς δήλωσης ηλικίας χρησιμοποιώντας νέους αλγόριθμους, ικανούς να διαπιστώνουν την ηλικία των χρηστών μέσα από τις δημοσιεύσεις τους στο Instagram.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, την πρόθεσή της να εγκαταστήσει νέες δικλίδες ασφαλείας, που δεν θα επιτρέπουν σε ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες κάτω των 18 ετών οι οποίοι δεν τους ακολουθούν, καθώς και προειδοποιητικά μηνύματα σε ανηλίκους, όταν κάποιος ενήλικας καταθέτει «αίτημα φιλίας», ιδίως αν αυτός έχει καταθέσει πολλά τέτοια αιτήματα προς παιδιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή