Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η νοτιοανατολική Αυστραλία, με τις πλημμύρες να έχουν υποχρεώσει χιλιάδες πολίτες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας να εκκενώσουν πόλεις και χωριά καθώς τα νερά ανεβαίνουν, κινούνται απειλητικά και σπάζουν φράγματα, ενώ αναμένονται νέες καταιγίδες σε σχεδόν όλη τη χώρα.

Η περιοχή του Χόκσμπερι έχει ήδη εκκενωθεί, με τουλάχιστον 18.000 Αυστραλούς να αφήνουν τις οικίες τους ώστε να φύγουν προς ασφαλέστερα σημεία καθώς τα νερά ορμούν.

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)-1

Η πολιτεία όπου δεσπόζει το Σίδνεϊ έχει πληγεί περισσότερο από τις ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν εδώ και μέρες την Αυστραλία, ενώ σημαντικό πλήγμα έχει υποστεί και η πολιτεία Κουίνσλαντ.

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)-2

Ο χορός των καταιγίδων με τεράστιες ποσότητες ιετού ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και προβλέπεται να συνεχιστεί.

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)-3

Πρόκειται για τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει το Σίδνεϊ και την περιοχή του εδώ και 60 χρόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)-4

Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη για να απομακρύνουν αποκλεισμένους πολίτες από τις περιοχές που έχουν υποστεί ως τώρα τη μεγαλύτερη πίεση από τα νερά, αλλά η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για περισσότερη βροχόπτωση από βορρά προς νότο στη χώρα, που μπήκε πλέον στο φθινόπωρο.

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)-5

Η ειρωνία είναι ότι η γέφυρα που εικονίζεται εδώ, η Γέφυρα Ουίνδσορ, είχε χαιρετιστεί όταν χτίστηκε ως ανθεκτική στις πλημμύρες. Αντέχει μεν τη ορμή του νερού στα θεμέλιά της, αλλά η στάθμη των υδάτων έφτασε τόσο ψηλά ώστε πλημμύρισε εξ ολοκλήρου.

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)-6

Σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας τα σχολεία έχουν κλείσει εα αναμονή περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης. Πάνω από 10 εκατομμύρια Αυστραλοί, σε όλες τις ηπειρωτικές πολι έλαβαν προειδοποίηση εκτάκτου ανάγκης για ενδεχόμενες πλημμύρες και στις δικές τους περιοχές, ώστε να ετοιμαστούν αν χρειαστεί να εκκενώσουν κι εκείνοι τους οικισμούς τους.

Χιλιάδες Αυστραλοί εγκαταλείπουν τις πλημμυρισμένες περιοχές τους (εικόνες)-7

Πηγή: Reuters, AP, The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή