Η Facebook «έκλεισε» 1,3 δισ. fake λογαριασμούς

Η Facebook «έκλεισε» 1,3 δισ. fake λογαριασμούς

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη διαγραφή 1,3 δισ. ψεύτικων λογαριασμών προχώρησε η Facebook, μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, επισημαίνοντας ότι έχει πάνω από 35.000 ανθρώπους που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία απέσυρε επίσης πάνω από 12 εκατομμύρια αναρτήσεις για την Covid-19 και τα εμβόλια, που ειδικοί σε θέματα υγείας σε όλο τον κόσμο θεώρησαν ότι ήταν παραπληροφόρηση.

Οι ψευδείς ισχυρισμοί και οι θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια κορωνοϊού εξαπλώθηκαν σε πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ανακοίνωση από τη Facebook στοιχείων για την παραπληροφόρηση έρχεται ενόψει ελέγχου από την επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για το πώς οι πλατφόρμες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου της Facebook, αντιμετωπίζουν την παραπληροφόρηση.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή