Η Ελβετία ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Η Ελβετία ενέκρινε το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελβετική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων Swissmedic ενέκρινε το εμβόλιο κατά της Covid-19 της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής αυτής, και είναι το τρίτο εμβόλιο που εγκρίνεται από τη χώρα μαζί με τα εμβόλια των Pfizer/ BioNTech και της Moderna.

Η Ελβετία δεν έχει παραγγείλει μέχρι στιγμής το εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί από άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ οι παραδόσεις έχουν αρχίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη δεν αναμένεται να λάβει το εμβόλιο πριν από το δεύτερο τρίμηνο. 

Σε δοκιμή του εμβολίου της J&J που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο σε 44.000 εθελοντές, το εμβόλιο βρέθηκε κατά 66% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μέτριας έως σοβαρής νόσου COVID-19 τέσσερις εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό, και 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου λόγω του ιού.

Ωστόσο, η Ελβετία επέλεξε να μην παραγγείλει το εμβόλιο της J&J εν μέσω του πρώτου κύκλου αγορών του εμβολίου, λόγω του ότι πιθανότατα δεν θα είχε το εμβόλιο εν μέσω της συμφόρησης του εφοδιασμού έως αργότερα το 2021.

Έχει παραγγείλει περίπου 36 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις Pfizer/BioNTech, τη Moderna, τη CureVac, τη Novavax και την AstraZeneca, με τα εμβόλια των τριών τελευταίων να μην έχουν ακόμη εγκριθεί στην Ελβετία.

Μέχρι σήμερα, η Ελβετία έχει λάβει 1,38 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων Pfizer/BioNtech και Moderna, με 1,34 εκατομμύρια εμβόλια να έχουν χορηγηθεί, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας. Σχεδόν 433.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, και με τις δύο δόσεις.

Η Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα 3.643 νέες μολύνσεις για τις προηγούμενες τρεις ημέρες, με 12 νέους επιβεβαιωμένους θανάτους από την ασθένεια. Πολλές από τις νέες μολύνσεις προέρχονται από παραλλαγμένα στελέχη του ιού, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ταυτοποιήθηκαν πρώτη φορά στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή