Lockdown έως 18 Απριλίου αποφασίζει η Γερμανία

Lockdown έως 18 Απριλίου αποφασίζει η Γερμανία

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παράταση του lockdown έως τις  18 Απριλίου συμφώνησαν Άγκελα Μέρκελ και πρωθυπουργοί των κρατιδίων ύστερα από τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού που σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, η Αγκελα Μέρκελ και οι 16 πρωθυπουργοί αποφάσισαν την παράταση των μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του μερικού κλεισίματος μη αναγκαίων καταστημάτων.

Αποφασίστηκε επίσης να κλείσουν ξενοδοχεία, ρεστοράν, γυμναστήρια και πολιτιστικοί χώροι, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση των συνομιλιών. 

Η κίνηση, έρχεται σε μία χρονική στιγμή που η αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, και συνιστά μεγάλο πλήγμα για τους «κουρασμένους από την πανδημία Γερμανούς, οι οποίοι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι όλο και πιο δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση. 

Μέρκελ και πρωθυπουργοί συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν ξανά στις 12 Απριλίου για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, ανέφερε πηγή στο Bloomberg. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή