Ο πρίγκιπας Χάρι τιμά τη μητέρα του σε πρόλογο βιβλίου

Ο πρίγκιπας Χάρι τιμά τη μητέρα του σε πρόλογο βιβλίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ο πρίγκιπας Χάρι μεταφέρει τη δική του εμπειρία απώλειας ενός γονέα σε έναν συγκινητικό πρόλογο για ένα παιδικό βιβλίο γραμμένο για τα παιδιά που έχουν χάσει μαμά, μπαμπά ή κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Το βιβλίο με τίτλο «Το νοσοκομείο δίπλα από τον λόφο» (Hospital by the Hill) αφηγείται την ιστορία ενός παιδιού που συμβιβάζεται με την απώλεια της μητέρας του, η οποία εργάζεται στην πρώτη γραμμή σε ένα νοσοκομείο. Το συγκινητικό θέμα του βιβλίου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά όλων των κοινωνικών ομάδων που έχασαν πρόσφατα ένα αγαπημένο πρόσωπο, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο δούκας του Σάσεξ επέλεξε ο ίδιος να υποστηρίξει το έργο.

Στο εισαγωγικό κεφάλαιο, ο πρίγκιπας Χάρι τιμά τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα, την οποία έχασε στην ηλικία των 12 ετών σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, ενώ την κυνηγούσε ένα σμήνος παπαράτσι. «Οταν ήμουν μικρό αγόρι έχασα τη μαμά μου. Εκείνη την εποχή, δεν ήθελα να το πιστέψω ή να το δεχθώ, και αυτό δημιούργησε μια τεράστια τρύπα μέσα μου», έγραψε ο Χάρι, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύθηκαν στους Times του Λονδίνου. «Ξέρω πώς νιώθεις και θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι με την πάροδο του χρόνου η τρύπα θα γεμίσει με πολλή αγάπη και υποστήριξη».

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει αναφέρει και στο παρελθόν τον θάνατο της μητέρας του και έχει επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ αλλά και η βασιλική οικογένεια αντιμετώπισαν την Νταϊάνα, η οποία ήταν πολύ αγαπητή από το ευρύ κοινό. Η έκδοση συμπίπτει με την Εθνική Ημέρα Στοχασμού της Βρετανίας και θα είναι δωρεάν για οποιοδήποτε παιδί ή νεαρό άτομο στη χώρα έχει επηρεαστεί από την απώλεια αγαπημένων προσώπων εξαιτίας της πανδημίας. Ο συγγραφέας του βιβλίου, Κρις Κόναφτον, είπε ότι ελπίζει πως «το παραμύθι θα βοηθήσει να γίνουν πιο εύκολα όλα τα σκληρά και φρικτά πράγματα που βιώνουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή