Κίνα: Ο πρεσβευτής της Ε.Ε. εκλήθη στο ΥΠΕΞ

Κίνα: Ο πρεσβευτής της Ε.Ε. εκλήθη στο ΥΠΕΞ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα, Νικολά Σαπουί, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, προκειμένου να του επιδοθεί «επίσημη διαμαρτυρία» για τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Βρυξέλλες σε Κινέζους αξιωματούχους, διότι κρίθηκε πως ενέχονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος των μειονοτικών μουσουλμάνων Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στο δυτικό τμήμα της ασιατικής χώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η κινεζική διπλωματία ανέφερε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ τόνισε στον κ. Σαπουί ότι η Ε.Ε. πρέπει να αναγνωρίσει πόσο σοβαρό είναι το σφάλμα που διέπραξε και να το διορθώσει αν θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο να διαρραγεί περαιτέρω η διμερής σχέση της με την Κίνα.

Τη Δευτέρα, η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων κατά δέκα Ευρωπαίων, ανάμεσά τους βουλευτές και πανεπιστημιακοί, και κατά τεσσάρων οργανισμών, σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. κατά του Πεκίνου.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή