Ισραήλ – exit polls: Προηγείται ο Νετανιάχου – Μακριά η πλειοψηφία

Ισραήλ – exit polls: Προηγείται ο Νετανιάχου – Μακριά η πλειοψηφία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόμμα Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέτζαμιν Νετανιάχου τερμάτισε στην πρώτη θέση στις κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι θα κατορθώσει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα exit polls των ισραηλινών τηλεοπτικών δικτύων, το Λικούντ κερδίζει μεταξύ 31 και 33 από τις 120 έδρες στην Κνεσέτ, ακολουθούμενο από το κόμμα Yesh Atid (Υπάρχει Μέλλον) του κεντρώου Γιαΐρ Λάπιντ. Ο Λάπιντ συγκεντρώνει 16 έως 18 έδρες.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την τέταρτη καταφυγή στις κάλπες μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια. Τον Μάρτιο του 2020, η συμμετοχή είχε φθάσει το 71,3%.

Ο 71χρονος Νετανιάχου βρίσκεται στην εξουσία από το 2009 και είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ, όμως τον βαραίνουν κατηγορίες για διαφθορά. Κατά διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, υπογράμμισε τον ρόλο του στη διασφάλιση εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer κατά της covid-19, γεγονός που μετέτρεψε το Ισραήλ «σε κράτος εμβολιασμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή