Απαγόρευση των αυτόματων όπλων ζητεί ο Μπάιντεν

Απαγόρευση των αυτόματων όπλων ζητεί ο Μπάιντεν

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΟΛΝΤΕΡ. Tη θέσπιση απαγόρευσης των αυτόματων όπλων και των γεμιστήρων πολλαπλών σφαιρών ζήτησε από τους Αμερικανούς βουλευτές ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μετά το νέο αιματηρό αμόκ στο Κολοράντο, την πολιτεία όπου είχε πραγματοποιηθεί και μία από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία της Αμερικής στο γυμνάσιο του Κολουμπάιν με 15 νεκρούς και 24 τραυματίες.

Δέκα άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους μετά την ένοπλη επίθεση σε σούπερ μάρκετ στο Κολοράντο, συμπεριλαμβανομένου και του αστυνομικού που έφτασε πρώτος στο σημείο της επίθεσης. Η αρχηγός της αστυνομίας του Μπόλντερ, Μάρις Χέρολντ, δήλωσε ότι ο 21χρονος ύποπτος Αχμάντ Αλ Αλιγουί Αλισά από την Aρβάντα, προάστιο του Ντένβερ, συνελήφθη και κατηγορείται για 10 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και σύντομα θα μεταφερθεί στη φυλακή.

Η επίθεση στο σούπερ μάρκετ King Soopers του Κολοράντο πραγματοποιήθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα έπειτα από πυροβολισμούς σε τρία κέντρα μασάζ στην περιοχή της Ατλάντας με οκτώ νεκρούς. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, σημειώθηκαν τουλάχιστον επτά ένοπλες επιθέσεις στις ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν ή έχασαν τη ζωή τους. Οι μάρτυρες που βρίσκονταν μέσα στο σούπερ μάρκετ περιέγραψαν την τραυματική και τρομακτική επίθεση. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω», δήλωσε ο Αλεξ Αρελάνο, που εργάζεται στο κρεοπωλείο του King Soopers, όταν άκουσε μία σειρά από πυροβολισμούς και είδε ανθρώπους να τρέχουν προς την έξοδο κοντά στο σημείο που δούλευε. Δεκάδες μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ανάμεσά τους και άνδρες με βαρύ οπλισμό, περικύκλωσαν το σούπερ μάρκετ περίπου μισή ώρα μετά τους πρώτους πυροβολισμούς. Πελάτες που είχαν κρυφτεί μέσα στο κατάστημα τόνισαν πως η ζωή τους σώθηκε χάρη στους αστυνομικούς που εισέβαλαν στο κατάστημα από την ταράτσα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο αστυνομικός που έχασε τη ζωή του είναι ο 51χρονος Ερικ Τάλεϊ, ο οποίος εργαζόταν στην αστυνομία του Μπόλντερ από το 2010. Πριν από λίγες εβδομάδες, ο Τάλεϊ και η οικογένειά του παρέστησαν σε τελετή απονομής βραβείου για έναν από τους γιους, ο οποίος τιμήθηκε για τη διάσωση της ζωής ενός από τα αδέλφια του δίνοντας τις πρώτες βοήθειες. Ο δήμαρχος του Μπόλντερ Σαμ Γουίβερ τίμησε τα θύματα και τον Τάλεϊ σε συνέντευξη Τύπου. «Σήμερα θυμόμαστε, εκτιμούμε και τιμούμε τις ζωές εκείνων που σκοτώθηκαν. Ενας από αυτούς είναι ο αστυνομικός Ερικ Τάλεϊ, ο οποίος πυροβολήθηκε καθώς προστάτευσε γενναία αυτούς που βρίσκονταν σε θανάσιμο κίνδυνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή