Απέκτησε ιδιοκτήτη η έπαυλη του Επσταϊν

Απέκτησε ιδιοκτήτη η έπαυλη του Επσταϊν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs αγόρασε το πολυτελές σπίτι του Τζέφρι Επσταϊν στην τιμή… ευκαιρίας των 51 εκατ. δολαρίων και σκοπεύει να ζήσει εκεί με τη σύζυγό του. Ο Μάικλ Ντ. Ντάφι αγόρασε το επταώροφο σπίτι των 40 δωματίων στο Μανχάταν, αρκετά πιο κάτω από την αρχική τιμή πώλησης των 88 εκατ. δολαρίων. Ο Ντάφι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε από τη γνωστή τράπεζα επενδύσεων αφού πέρασε τον περασμένο χρόνο ως πρόεδρος των διεθνών αγορών της Goldman, υπεύθυνος για την αναδιαμόρφωση του μοντέλου εμπορίου στην Ευρώπη μετά το Brexit.

Σύμφωνα με κορυφαίους μεσίτες η τιμή στην οποία πωλήθηκε το σπίτι είναι χαμηλή, αν λάβει κανείς υπόψη ότι οποιαδήποτε παρόμοια ιδιοκτησία του Μανχάταν που δεν έχει σχέση με έναν από τους πιο ειδεχθείς εγκληματίες σεξουαλικών εγκλημάτων της Αμερικής θα μπορούσε εύκολα να φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Η έπαυλη προσφέρθηκε σε πολλούς επίδοξους αγοραστές, ωστόσο οι περισσότεροι δεν ήθελαν ούτε να την πλησιάσουν, σύμφωνα με τη μεσίτρια Ντόλι Λεντζ. Κατά τη Λεντζ, ο Ντάφι έκανε μία «έξυπνη κίνηση», ωστόσο «θα περάσει πολύς καιρός προτού ο κόσμος ξεχάσει ότι ήταν ένα μέρος στο οποίο κακοποιήθηκαν ανήλικοι».

Τα χρήματα από την αγορά της μονοκατοικίας θα διατεθούν απευθείας σε ένα ταμείο αποκατάστασης των θυμάτων του Τζέφρι Επσταϊν. Το 2019, ο Επσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί του, εν αναμονή της δίκης για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών. Κατά τη διάρκεια επιδρομής του FBI, ανακαλύφθηκαν εικόνες κακοποίησης παιδιών στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του. Ο Επσταϊν και η φερόμενη συνεργάτις του, Γκισλέιν Μάξγουελ, φιλοξενούσαν ισχυρά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου και του πρίγκιπα Ανδρέα της Βρετανίας, στο σπίτι, το οποίο είχε εγκατεστημένο εξοπλισμό για να καταγράφει κρυφά τους καλεσμένους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή