Το γραφείο του μέλλοντος στη Σιγκαπούρη

Το γραφείο του μέλλοντος στη Σιγκαπούρη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ. Λιγότεροι εργαζόμενοι στα γραφεία, βιομετρικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου και γυάλινα χωρίσματα στον χώρο εργασίας είναι κάποιες από τις μεθόδους που εφαρμόζονται στη Σιγκαπούρη, καθώς το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ασίας ετοιμάζεται για τη μετά COVID εποχή.

Τράπεζες και χρηματιστηριακά γραφεία στην πόλη θα υιοθετήσουν πιο πολλές ανέπαφες τεχνολογικές καινοτομίες, θα δώσουν περισσότερο χώρο σε κάθε εργαζόμενο και θα εφαρμόσουν την εκ περιτροπής παρουσία χρηματιστών, όταν επανέλθει το προσωπικό μετά το πέρας της πανδημίας, σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε για λογαριασμό της ένωσης τραπεζών της Σιγκαπούρης η εταιρεία συμβούλων Cushman, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι τραπεζικοί οργανισμοί συστήνουν επίσης την αξιοποίηση της μεθόδου του hot desking, που επιτρέπει σε κάθε εργαζόμενο να χρησιμοποιεί όποιο γραφείο και τερματικό είναι εκείνη τη στιγμή ελεύθερο, τη χρήση λογισμικού που θα εντοπίζει όσους δεν φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας και τη βελτίωση του εξαερισμού των εργασιακών χώρων. Το προσωπικό θα πρέπει να ενθαρρύνεται να εργάζεται σε παραρτήματα της επιχείρησης, σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης των κεντρικών γραφείων.

Πάνω από 200 χρηματοπιστωτικές εταιρείες δραστηριοποιούνται σήμερα στη Σιγκαπούρη, με την πόλη να έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα τραπεζικών υπηρεσιών στον κόσμο. Οι επιχειρήσεις αυτές προσπαθούν τώρα να εκπονήσουν σχέδια για την ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο τηλεργασίας.

«Η ένωση τραπεζών ενθαρρύνει τα τραπεζικά και πιστωτικά ιδρύματα να επαναφέρουν σταδιακά το προσωπικό στα γραφεία, εντός των προσεχών μηνών, ενισχύοντας την υγειονομική ασφάλεια. Θα είναι χρήσιμο να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε μελλοντική κρίση, η οποία θα απαιτήσει κοινωνική αποστασιοποίηση και τηλεργασία», λέει ο επικεφαλής της ένωσης τραπεζών, Ονγκ Τσονγκ Τι.

Ανάλογα σχέδια εξετάζει και η Γουόλ Στριτ, με στόχο την επιστροφή τραπεζικών στελεχών στα γραφεία τους. Εκατοντάδες ασκούμενοι αναμένεται να πιάσουν δουλειά στην JPMorganChase σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο τους ερχόμενους μήνες. Ο όμιλος Citigroup θα αρχίσει να προσκαλεί εργαζομένους να επιστρέψουν από τον Ιούλιο, με στόχο την επάνοδο ποσοστού 30% των εργαζομένων στη Βόρεια Αμερική μέχρι τον Αύγουστο.

Η έκθεση των συμβούλων στη Σιγκαπούρη συγκρίνει την τακτική του κρατιδίου της Νοτιοανατολικής Ασίας για τη διαχείριση της πανδημίας, με εκείνη άλλων μεγάλων χρηματοπιστωτικών κέντρων, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σαγκάη, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Σίδνεϊ. Η πυκνότητα εργαζομένων σε γραφεία τραπεζών στο Σίδνεϊ είναι ανάλογη με εκείνη στη Σιγκαπούρη, με 25 έως και 40 τετραγωνικά μέτρα ανά θέση εργασίας. Στο Χονγκ Κονγκ ο αριθμός αυτός δεν ξεπερνά τα 15 με 30 τετραγωνικά μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή