Δελφίνια-τουρίστες σε Βενετία και Νέα Υόρκη (βίντεο)

Δελφίνια-τουρίστες σε Βενετία και Νέα Υόρκη (βίντεο)

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μειωμένη κίνηση σε λιμάνια και ακτές έχει φέρει περισσότερα δελφίνια κοντά στις παράκτιες πόλεις, προκαλώντας το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων, όσων μπορούν να δουν τα θαυμαστά αυτά θηλαστικά από κοντά.

Μπορεί η περυσινή είδηση περί κοπαδιών δελφινιών που κολυμπούσαν στα κανάλια της Βενετίας εν μέσω λόκνταουν να αποδείχθηκε ψευδής, και το σχετικό φωτογραφικό ένα απλό κολάζ, όμως φέτος οι φακοί από κάμερες στην πόλη των δόγηδων είναι αδιάψευστος μάρτυρας της εισόδου δελφινιών εκεί.

Φαίνονται καθαρά δύο δελφίνια που… κόβουν βόλτες κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, προσθέτοντας με τη χάρη και την αρμονία τους στο μαγευτικό τοπίο της ιταλικής πόλης.

Παράλληλα στην Νέα Υόρκη ο φακός έπιασε δύο άλλα δελφίνια να βολτάρουν στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, κολυμπώντας κοντά στο λιμάνι και κάτω από γέφυρες.

Εκτιμάται ότι αυτό οφείλεται ιδιαιτέρως στη μείωση εκπομπών καυσαερίων από πλεούμενα, η οποία επιτρέπει στα δελφίνια να προσεγγίσουν και να εξερευνήσουν περιοχές που δεν είχαν επισκεφθεί παλαιότερα.

Τα βίντεο κυκλοφορούν στο Ίντερνετ και αναρτήθηκαν και από το μεγάλο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC ως αξιοπερίεργες όσο και ανακουφιστικές σκηνές σε εποχές που η φύση αποτελεί μακρινή ανάμνηση για τους περισσότερους έγκλειστους στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας.

Πηγή: ABC News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή