Φινλανδία: Αυστηρά μέτρα σε πέντε πόλεις προτείνει η κυβέρνηση
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Φινλανδία: Αυστηρά μέτρα σε πέντε πόλεις προτείνει η κυβέρνηση

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φινλανδική κυβέρνηση πρότεινε την επιβολή κατ’οίκον περιορισμού στους κατοίκους πέντε πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ελσίνκι, και να επιτρέπεται στους ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους για προκαθορισμένους λόγους, με στόχο τη μείωση των αυξανόμενων μολύνσεων της Covid-19 και των νοσηλειών.

Το μέτρο, με το οποίο θα είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού που η Φινλανδία θα περιορίσει τους ανθρώπους στα σπίτια τους, θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Βουλή και προς αξιολόγηση από την επιτροπή συνταγματικού δικαίου.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η κυβέρνηση έκλεισε εστιατόρια και σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Η σκανδιναβική χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει 73.516 μολύνσεις της Covid-19 και 811 θανάτους. Έχει επαινεθεί για τον χειρισμό της πανδημίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί λιγότερο στην Ευρώπη. Σήμερα νοσηλεύονται 295 άνθρωποι με κορωνοϊό.

«Αυτές είναι τώρα οι πόλεις με τις πιο δύσκολες επιδημικές συνθήκες, αλλά η λίστα μπορεί να ενημερωθεί αν αλλάξει η κατάσταση», δήλωσε στο Reuters ο Παβί Αντικόσκι, υπεύθυνος επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στο σχέδιο νόμου που δόθηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση ανέφερε ότι με βάση το lockdown οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να φεύγουν από τα σπίτια τους μόνο για έναν προκαθορισμένο σκοπό, όπως αγορά τροφίμων ή μετακίνηση σε μια δεύτερη κατοικία. Η μη τήρηση των μέτρων θα επιφέρει πρόστιμο.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή