Στη μετά-Covid εποχή περνά πλέον και το Γιβραλτάρ

Στη μετά-Covid εποχή περνά πλέον και το Γιβραλτάρ

Εστιατόρια και μπαρ μένουν ανοικτά έως τις 2 π.μ., χάρη στον ευρύτατο εμβολιασμό του πληθυσμού

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το Ισραήλ, στη μετά-κορωνοϊό εποχή μπαίνει πλέον και το Γιβραλτάρ, με τη βρετανική κτήση να έχει ήδη εμβολιάσει το 90% των κατοίκων και να μην έχει κανέναν νοσηλευόμενο με Covid-19. Έτσι αρχίζει πλέον να ανοίγει τις δραστηριότητές της, αλλά με προσοχή.

Το Γιβραλτάρ, με πληθυσμό 33.000 ανθρώπων, έχει καταστεί πειραματική ζώνη για την περίοδο μετά τον γενικό εμβολιασμό, καθώς σχεδόν 30.000 κάτοικοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, ενώ μόνο 3% αρνείται να εμβολιαστεί και οι υπόλοιποι πρόκειται να ολοκληρώσουν τις δόσεις τις προσεχείς ημέρες.

Η ονομαζόμενη και στη βρετανική αυτή αποικία «Επιχείρηση Ελευθερία», όπως και στην Ελλάδα, κοντεύει πλέον στην ολοκλήρωσή της, με τη υπουργό Υγείας Σαμάνθα Σακραμέντο να δηλώνει ότι «η αποστολή σχεδόν εξετελέσθη» και να προσθέτει ότι «νιώθουμε πολύ καλύτερα, σαν να επιστρέφουμε πια στα κανονικά μας».

Σημειώνεται ότι στο Γιβραλτάρ, ενώ έχουν καταγραφεί 4.200 κρούσματα και 94 νεκροί, δε νοσηλεύεται πλέον ούτε ένας ασθενής με κορωνοϊό, επιτρέποντας στην τοπική διοίκηση να ανοίξει τα καταστήματα και την εστίαση. Πλέον εστιατόρια και μπαρ στο τουριστικότατο Γιβραλτάρ είναι ανοικτά έως τις 2 το πρωί.

Παράλληλα η «Επιχείρηση Ελευθερία» έχει επεκταθεί και στη γειτονική Ισπανία, με την προσφορά εμβολίων στους πάνω από 10.000 Ισπανούς που περνούν τακτικά τα σύνορα για να εργαστούν στο Γιβραλτάρ.

Πηγή: The Guardian, Euronews

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή