Ολλανδικό πείραμα για άνοιγμα του τουρισμού

Ολλανδικό πείραμα για άνοιγμα του τουρισμού

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πείραμα, σε πραγματικές συνθήκες, οργανώνει ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι δυνατό το άνοιγμα του τουρισμού εν μέσω πανδημίας. Ετσι το ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunweb θα μεταφέρει στην Ελλάδα περίπου 200 άτομα για οκταήμερες διακοπές, έναντι 399 ευρώ (που θα καλύπτουν τα πάντα).

Φυσικά, όπως σε κάθε πείραμα που σέβεται τον εαυτό του, και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν όροι που πρέπει να τηρηθούν απαράβατα. Ετσι οι πελάτες του ολλανδικού πρακτορείου, για όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, δεν θα επιτρέπεται να ξεμυτίσουν από το θέρετρο όπου θα καταλύσουν, ανταλλάσσοντας την κατ’ οίκον απομόνωση με αυτή σε πιο ευχάριστο περιβάλλον, ενώ όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους υποχρεωτικά θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα δέκα ημερών.

Ολλανδικό πείραμα για άνοιγμα του τουρισμού-1
Τουλάχιστον 25.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο ταξιδιωτικό γραφείο Sunweb για το πακέτο (φωτ. PA/Sem van der Wal).

Η ζήτηση για το ταξιδιωτικό πακέτο, που επιχορηγείται και από την ολλανδική κυβέρνηση, είναι πρωτοφανής, με περισσότερα από 25.000 άτομα να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής η ολλανδική κυβέρνηση, με ταξιδιωτική της οδηγία, αποθαρρύνει τουλάχιστον για τα μέσα Μαΐου τα ταξίδια στο εξωτερικό, εκτός αν είναι αναγκαία.

Το πρωτότυπο πείραμα, βέβαια, έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσο η διευκόλυνση και ενθάρρυνση αυτής της «τάσης φυγής» είναι ηθική ή δείχνει ανευθυνότητα, σε μια στιγμή που στην Ολλανδία καταγράφεται έξαρση των νέων λοιμώξεων και των νοσηλειών.

Ωστόσο, οι πιέσεις προς την ολλανδική κυβέρνηση να επιτρέψει τις μετακινήσεις στο εξωτερικό χωρίς περιορισμούς το καλοκαίρι είναι αναμφίβολο ότι θα πολλαπλασιάσει τέτοιου είδους πειραματισμούς.

Η εταιρεία Sunwed προσφέρει 187 εισιτήρια, σε άτομα ηλικίας 18 έως 70 ετών, τα οποία δεν θα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Οσοι τελικά συμμετάσχουν στο πείραμα θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση και μετά την επιστροφή τους. Αν νοσήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, θα διακομιστούν σε ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ όλα τους τα έξοδα θα καλυφθούν από τη Sunweb. Οι επισκέπτες θα έρχονται σε επαφή μόνο με το προσωπικό και δεν θα επιτρέπεται να μεταβούν στην παραλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή