Καταγγελίες για εγκληματική δράση του στρατού του καθεστώτος Μαδούρο

Καταγγελίες για εγκληματική δράση του στρατού του καθεστώτος Μαδούρο

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας συγκρούονται με ομάδες ένοπλων ανταρτών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συνεχή εγκληματική δράση των ενόπλων δυνάμεων της Βενεζουέλας κάνουν λόγο κάτοικοι της χώρας της Νότιας Αμερικής που κατάφεραν να διαφύγουν στη γειτονική Κολομβία εν μέσω συγκρούσεων του στρατού με άτακτες ένοπλες ομάδες Βενεζουελάνων.

Χιλιάδες κάτοικοι της πετρελαιοπαραγωγού χώρας σπεύδουν στην Κολομβία από την περασμένη Κυριακή να σωθούν από τις συγκρούσεις των Εθνικών Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με ένοπλους αντάρτες στη Λα Βικτόρια, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

Οι πρόσφυγες κατηγορούν τα μέλη του στρατού της Βενεζουέλας και του προέδρου Νικολάς Μαδούρο για εγκλήματα όπως φόνους πολιτών, λεηλασίες και πυρπολήσεις οικιών.

«Έκαναν επιδρομή στο σπίτι μας και μας πήραν τα πάντα. Όταν έφθασαν τα έσπασαν όλα, τις πόρτες, όρμησαν και έκλεψαν όλα όσα είχα στο σπίτι, το εργαστήριο…» είπε στο πρακτορείο Reuters ο μηχανικός Χοσέ Καστίγιο, που έφτασε στην Κολομβία με την έγκυο σύζυγό του και τη 12χρονη κόρη τους την Παρασκευή.

«Δεν ήταν δυνατόν να μείνω διότι σκοτώνουν κόσμο. Σκότωσαν κάποιους γείτονες και μετά τους έντυσαν με στολές του στρατού της Βενεζουέλας για να τους κάνουν να φαίνονται ότι ήταν αντάρτες», πρόσθεσε ο κ. Καστίγιο.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Σάαμπ, ανέφερε σε ανάρτησή του ότι θα διερευνηθούν τα περιστατικά στη Λα Βικτόρια και θα τιμωρηθούν όσοι βρεθούν να έχουν παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή