Εκθεση ΠΟΥ: Από τη νυχτερίδα στον άνθρωπο με ξενιστή τρίτο ζώο

Εκθεση ΠΟΥ: Από τη νυχτερίδα στον άνθρωπο με ξενιστή τρίτο ζώο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κορωνοϊός μεταδόθηκε στους ανθρώπους πιθανότατα από τις νυχτερίδες, μέσω ενός άλλου ζώου. 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η κοινή επιτροπή ΠΟΥ και Κινέζων επιστημόνων χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά απίθανη» την αρχική του μετάδοση μέσω διαρροής εργαστηρίου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Associated Press, τα εν λόγω ευρήματα συμφωνούν με όσα είχαν δηλώσει αξιωματούχοι του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας μετά την επίσκεψή τους στην Κίνα, το διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. 

Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και η επιστημονική ομάδα πρότεινε περαιτέρω έρευνα σε κάθε πεδίο πέραν του σεναρίου της διαρροής από εργαστήριο, αναφέρει η κοινή ερευνητική ομάδα, σύμφωνα με αντίγραφο της έκθεσης που περιήλθε εις γνώση του Associated Press.

Η εκτάσεως 400 σελίδων έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας που αποτελεί προϊόν της έρευνας μικρού επιστημονικού κλιμακίου στην Γουχάν πρόκειται να δημοσιευθεί αύριο Τρίτη. 

Δεύτερο -κατά σειράν πιθανότητας- σενάριο είναι η απευθείας μετάδοση από τη νυχτερίδα στον άνθρωπο και τρίτο η μετάδοσή του μέσω κατεψυγμένων προϊόντων. Το τελευταίο σενάριο χαρακτηρίζεται «εφικτό» αλλά όχι πιθανό, σύμφωνα με το αντίγραφο της έκθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή