Ιράν προς ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων για να τερματιστεί ο εμπλουτισμός ουρανίου

Ιράν προς ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων για να τερματιστεί ο εμπλουτισμός ουρανίου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως δεν θα σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 20%, εάν πρώτα δεν αρθούν οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ, έστειλε η Τεχεράνη, σύμφωνα με ανώτατο Ιρανό αξιωματούχο.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν «ο αξιωματούχος είπε ότι η Τεχεράνη θα μειώσει περαιτέρω τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, εάν οι ΗΠΑ δεν καταργήσουν όλες τις κυρώσεις, προειδοποιώντας ότι ο χρόνος της Ουάσιγκτον εξαντλείται γρήγορα».

Την ίδια ώρα το Politico ανέφερε ότι σύμφωνα με πρόταση των ΗΠΑ, οι λεπτομέρειες της οποίας εξακολουθούν να επεξεργάζονται, θα ζητηθεί από το Ιράν να σταματήσει ορισμένες από τις πυρηνικές του δραστηριότητες, όπως η εργασία σε προηγμένες φυγοκεντρικές συσκευές και ο εμπλουτισμός του ουρανίου έως 20%, με αντάλλαγμα κάποια ανακούφιση από τις οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ο προκάτοχος του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ, αποχώρησε από τη συμφωνία το 2018 και επανέφερε τις αμερικανικές κυρώσεις, ενώ οι πιθανότητες προόδου πριν τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν τον Ιούνιο έχουν μειωθεί, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή