Κολομβία: Λείψανα 26 ανθρώπων βρέθηκαν σε μυστικό τάφο

Κολομβία: Λείψανα 26 ανθρώπων βρέθηκαν σε μυστικό τάφο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λείψανα 26 αγνώστων εντόπισαν οι αρχές της Κολομβίας σε μυστικό ομαδικό τάφο στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, ενώ αναζητούσαν αυτά μιας γυναίκας που είχε εξαφανιστεί το 1995, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η πρεσβεία των ΗΠΑ, η οποία υποστηρίζει την εισαγγελία στην έρευνα.

Η εισαγγελία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα ευρήματα. Τα λείψανα διακομίστηκαν σε εργαστήριο γενετικής για τη διαδικασία αναγνώρισης, ώστε να εξακριβωθεί ποια ήταν τα θύματα.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες χρηματοδοτούν τον αγώνα εναντίον της διακίνησης ναρκωτικών, παρέχουν επίσης τεχνική υποστήριξη στην κολομβιανή εισαγγελία στο έργο του εντοπισμού και της αναγνώρισης των αγνοουμένων του εμφυλίου πολέμου.

Έπειτα από δεκαετίες βίας, στη χώρα των Άνδεων έχουν χαθεί τα ίχνη περίπου 120.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τη μονάδα έρευνας για τα πρόσωπα που φέρονται να αγνοούνται.

Ο εμφύλιος πόλεμος που ξέσπασε στην Κολομβία το 1958 έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 260.000 ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειονότητα αμάχους, χωρίς να λογαριάζονται οι 120.000 αγνοούμενοι, ενώ πάνω από επτά εκατομμύρια πολίτες έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με δεδομένα του Εθνικού Κέντρου για την Ιστορική Μνήμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή