Τουρκία: Χρυσές δουλειές εν μέσω πανδημίας

Τουρκία: Χρυσές δουλειές εν μέσω πανδημίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Ο ιατρικός τουρισμός στην Τουρκία έχει ακμάσει εδώ και χρόνια, χάρη στις κλινικές αποκατάστασης μαλλιών της χώρας που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα. Αν και πολλοί έχουν αποφύγει σοβαρές ιατρικές επεμβάσεις, όπως η μεταμόσχευση ήπατος και η αφαίρεση κήλης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, στην Τουρκία δεν σταμάτησαν ποτέ οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών, σύμφωνα με τον Ρεσάτ Μπαχά, πρόεδρο της Ενωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων και Οργανώσεων Υγείας (OHSAD).

Ο Μπαχάτ σημείωσε στην εφημερίδα «Χουριέτ» ότι υπήρξαν απρόβλεπτες αλλαγές στις συνήθειες δαπανών που επικεντρώνονται στην υγεία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πολλοί άνθρωποι έπρεπε να αντιμετωπίσουν προχωρημένες καρδιακές και καρκινικές παθήσεις χωρίς να υποβληθούν στους απαραίτητους ελέγχους. «Ενώ πολλοί από τους ασθενείς δεν υποβλήθηκαν σε θεραπείες και παρακολούθηση για τα χρόνια προβλήματα υγείας για περισσότερο από ένα χρόνο αυτήν την περίοδο, είναι γεγονός ότι η μεταμόσχευση μαλλιών, η αυξητική στήθους, η ρινοπλαστική και τα μπότοξ συνέχισαν να αυξάνονται», δήλωσε ο Μπαχά.

Ο γενικός διευθυντής Υπηρεσιών Υγείας Αχμέτ Τεκίν, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής για τις Πολιτικές Υγείας του 2021 που διοργανώθηκε από το τουρκικό Ινστιτούτο Πολιτικών Υγείας, τόνισε ότι η πανδημία επηρέασε σοβαρά τον τουρισμό υγείας στην Τουρκία. «Το 2019, το 23,4% του τουρκικού τουρισμού αφορούσε τον τομέα της υγείας. Υπήρξε μείωση 48% στον τουρισμό της υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού», δήλωσε ο Τεκίν, προσθέτοντας ότι το 2019 η χώρα είχε έσοδα περίπου 1,2 δισ. δολαρίων από τον τουρισμό υγείας, αλλά αυτός ο αριθμός μειώθηκε κατά 50% το 2020. 

«Ο σκοπός μας για το 2023 στον τουρισμό υγείας είναι να στοχεύσουμε σε 1,5 εκατ. τουρίστες υγείας στη χώρα μας και να επιτύχουμε εισόδημα 10 δισ. δολαρίων», πρόσθεσε ο Τεκίν. Ο Τεκίν τόνισε ότι ο αριθμός των Γερμανών ασθενών αυξήθηκε κατά 100% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνοντας ότι οι τουρίστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν ήταν οι τρεις πρώτοι στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών πριν από την πανδημία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή