Η Αγκυρα εγκαλεί την Ελλάδα για την «τουρκική» μειονότητα

Η Αγκυρα εγκαλεί την Ελλάδα για την «τουρκική» μειονότητα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για παραβίαση δικαιωμάτων της μειονότητας την οποία αποκαλεί «τουρκική» και κατηγορεί την Ελλάδα πως ασκεί πολιτική εναντίον της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Ερντογάν, αναφέρεται πως «εξετάστηκαν οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα ανθρώπινα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, όπως και οι απάνθρωπες συμπεριφορές της εναντίον των προσφύγων. Παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο η Ελλάδα μπήκε στην πορεία αύξησης των πολιτικών της κατά της Τουρκίας, δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και την καλούμε να κάνει τα απαραίτητα βήματα για σχέσεις καλής γειτονίας».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της γειτονικής χώρα για το Κυπριακό μιλάει για λύση «στη βάση δυο κρατών» και για την Ανατολική Μεσόγειο τονίζει την «επιθυμία λύσεων που θα φέρουν σταθερότητα και θα είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT