Τον Ιούνιο αναμένεται το εμβόλιο της CureVac

Τον Ιούνιο αναμένεται το εμβόλιο της CureVac

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η CureVac εκτιμά ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 θα διατίθεται στην αγορά τον Ιούνιο, έχοντας λάβει τη σχετική άδεια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Φραντς-Βέρνερ Χάας.

Διαβάστε ακόμη: To υπό ανάπτυξη εμβόλιο της Curevac μπορεί να διατηρηθεί για μήνες στο ψυγείο

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Χάας δήλωσε στη Stuttgarter Zeitung, ότι δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο χρόνος παράδοσης του εμβολίου, διότι στην τρίτη φάση της έρευνας με την συμμετοχή 35.000 ατόμων απαιτείται ένας συγκεκριμένος αριθμός ασθενών προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Ο Επίτροπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αρμόδιος για τα εμβόλια Κρίστοφ Κρουπ, είχε δηλώσει ότι αναμένει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της CureVac θα ξεκινήσει εντός του δεύτερου εξαμήνου του έτους.

Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19 που δημιουργήθηκε στη Γερμανία και, όπως και στην περίπτωση της BioNTech, βασίζεται στην τεχνολογία mRNA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή