Εκτός Facebook η συνέντευξη του Τραμπ

Εκτός Facebook η συνέντευξη του Τραμπ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ. Το Facebook απομάκρυνε από τις σελίδες του τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ στη νύφη του, Λάρα Τραμπ, επισημαίνοντας ότι «η φωνή» του Τραμπ έχει αποκλειστεί από την πλατφόρμα. Το Facebook είχε αποκλείσει τον τότε πρόεδρο στις 7 Ιανουαρίου, μία ημέρα αφότου ο Τραμπ είχε κατευθύνει τους οπαδούς του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο για να παρεμποδίσουν τις διαδικασίες μεταβίβασης της εξουσίας στον νικητή των εκλογών, Τζο Μπάιντεν.

«Σε συνέχεια του αποκλεισμού των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και στο Instagram, περιεχόμενο με τη “φωνή” του Ντόναλντ Τραμπ θα αφαιρείται και θα επιβάλλονται νέοι περιορισμοί λογαριασμών», ανέφερε το σχετικό σημείωμα προς τη Λάρα Τραμπ. Ο Τραμπ είχε 35 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και 88 εκατομμύρια ακολούθους στο Τwitter, από το οποίο επίσης αποκλείστηκε.

Η υπόθεση εγείρει λεπτά ζητήματα δημοκρατίας, καθώς οι δύο αυτές πλατφόρμες λειτουργούν ως ντε φάκτο δημόσιος χώρος, αλλά είναι ιδιωτικές. Επί χρόνια επωφελήθηκαν από την κίνηση και τα διαφημιστικά έσοδα που έφερναν οι οπαδοί του Τραμπ, χωρίς να ασχολούνται με το παραπλανητικό περιεχόμενο των μηνυμάτων του. 

Μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έχει μετακομίσει στη Φλόριντα, από όπου εξακολουθεί να διαδίδει το «μεγάλο ψέμα», τη θεωρία ότι εκείνος ήταν ο νικητής των εκλογών. Παράλληλα, έχει έρθει στο προσκήνιο στη θέση του η Λάρα Τραμπ, γυναίκα του γιου του Ερικ. Τη Δευτέρα η Λάρα Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποκτά θέση μόνιμης συνεργάτιδος του Fox News. Η συνέντευξη με τον πεθερό της έγινε για τη δική της διαδικτυακή εκπομπή «Τhe right view», την οποία ανεβάζει στη διαδικτυακή πλατφόρμα Rumble. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή