Το «μοναχικό» Πάσχα των Καθολικών (εικόνες)

Το «μοναχικό» Πάσχα των Καθολικών (εικόνες)

47" χρόνος ανάγνωσης

Ημέρα του Πάσχα για τους Καθολικούς όλου του κόσμου σήμερα και οι εκκλησίες θα ήταν, υπό άλλες συνθήκες, κατάμεστες από πιστούς που σπεύδουν κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και τις καθιερωμένες τελετές. Ωστόσο, οι λατρευτικοί χώροι ήταν σχεδόν έρημοι λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Λιγοστοί άνθρωποι προσκυνούσαν έξω από τις κλειστές θύρες των ναών, προσπαθώντας να ακούσουν τους κληρικούς που έψελναν.

Το «μοναχικό» Πάσχα των Καθολικών (εικόνες)-1
Λειτουργία στις Φιλιππίνες

Στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε σε λειτουργία στον Αγιο Πέτρο, παρουσία λίγων πιστών. Όλες οι λειτουργικές δραστηριότητες του Παπα κατά την Μεγάλη Εβδομάδα τροποποιήθηκαν και κυρίως οι λειτουργίες ετελούντο με την ελάχιστη  παρουσία ποιμνίου –το ίδιο συνέβη και στους περισσότερους καθολικούς ναούς σε όλον τον κόσμο, που μετέδιδαν βιντεοσκοπημένες τις λειτουργίες τους.

«Σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς της πανδημίας, ας ακούσουμε τον Αναστάντα Χριστό, καθώς μας καλεί να ξεκινήσουμε εκ νέου και να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα μας», είπε Πάπας.

Το «μοναχικό» Πάσχα των Καθολικών (εικόνες)-2
Εκκλησία στο Πόρτο της Πορτογαλίας