ΚΟΣΜΟΣ

Το «μοναχικό» Πάσχα των Καθολικών (εικόνες)

to-monachiko-pascha-ton-katholikon-eikones

Ημέρα του Πάσχα για τους Καθολικούς όλου του κόσμου σήμερα και οι εκκλησίες θα ήταν, υπό άλλες συνθήκες, κατάμεστες από πιστούς που σπεύδουν κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και τις καθιερωμένες τελετές. Ωστόσο, οι λατρευτικοί χώροι ήταν σχεδόν έρημοι λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

Λιγοστοί άνθρωποι προσκυνούσαν έξω από τις κλειστές θύρες των ναών, προσπαθώντας να ακούσουν τους κληρικούς που έψελναν.

to-monachiko-pascha-ton-katholikon-eikones0
Λειτουργία στις Φιλιππίνες

Στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστάτησε σε λειτουργία στον Αγιο Πέτρο, παρουσία λίγων πιστών. Όλες οι λειτουργικές δραστηριότητες του Παπα κατά την Μεγάλη Εβδομάδα τροποποιήθηκαν και κυρίως οι λειτουργίες ετελούντο με την ελάχιστη  παρουσία ποιμνίου –το ίδιο συνέβη και στους περισσότερους καθολικούς ναούς σε όλον τον κόσμο, που μετέδιδαν βιντεοσκοπημένες τις λειτουργίες τους.

«Σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς της πανδημίας, ας ακούσουμε τον Αναστάντα Χριστό, καθώς μας καλεί να ξεκινήσουμε εκ νέου και να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα μας», είπε Πάπας.

to-monachiko-pascha-ton-katholikon-eikones2
Εκκλησία στο Πόρτο της Πορτογαλίας