ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: «Μπλόκο» λόγω πανδημίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Βόρεια Κορέα: «Μπλόκο» λόγω πανδημίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Το υπουργείο Αθλητισμού της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκιο για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών της, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Την απόφαση αυτή έλαβαν η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Κορέας και ο υπουργός Αθλητισμού Κιμ Ιλ Γκουκ έπειτα από συνεδρίαση που διεξήχθη την 25η Μαρτίου, σύμφωνα με ιστότοπο του υπουργείου Αθλητισμού.

«Η επιτροπή αποφάσισε να μην υπάρξει συμμετοχή στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες για να προστατευθούν οι αθλητές από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός», κατά την ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές από το εξωτερικό, λόγω της πανδημίας. 

Η ιαπωνική οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει τους ξένους θεατές που είχαν αγοράσει εισιτήρια. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί του Τόκιο, που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για το 2020, είχαν αναβληθεί πέρυσι το Μάρτιο. Τότε, η οργανωτική επιτροπή υπολόγιζε τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων στα 90 δισ. γιεν (826 εκατ. δολάρια). Υπολογίζεται ότι περίπου 1 εκατ. εισιτήρια έχουν πουληθεί στο εξωτερικό. 

Πλέον, φαίνεται ότι η Ιαπωνία θα κλείσει την πόρτα και στους εθελοντές από το εξωτερικό. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters