Τεχεράνη: Ιρανικό πλοίο έγινε στόχος επίθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα

Τεχεράνη: Ιρανικό πλοίο έγινε στόχος επίθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος επίθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα αποτέλεσε ιρανικό εμπορικό πλοίο, μία ημέρα μετά τις αναφορές του Τύπου ότι στοχοθετήθηκε με μαγνητικές βόμβες, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν.

«Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη το πρωί στις 06:00 κοντά στις ακτές του Τζιμπουτί και προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, όχι όμως θύματα. Το πλοίο είχε αγκυροβολήσει εκεί για να εποπτεύει την περιοχή για πειρατές, το συμβάν ερευνάται», επεσήμανε ο Σαΐντ Χατιμπζαντέχ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου.

Το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη το ιρανικό πρακτορείο Tasnim είχε μεταδώσει ότι ένα ιρανικό πλοίο που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας υπέστη ζημιές στην Ερυθρά Θάλασσα «από την έκρηξη μαγνητικών βομβών που είχαν τοποθετηθεί στο κύτος του».

Σύμφωνα με το MarineTraffic, το «Saviz» είναι ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει στην IRISL, μια κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Ιράν, και κατασκευάστηκε το 1999.

Το περιστατικό σημειώθηκε εν μέσω κλίματος έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, με τις δύο χώρες να αλληλοκατηγορούνται από τις αρχές Μαρτίου για επιθέσεις η μία εναντίον πλοίων της άλλης.

Επικαλούμενη επίσημη αμερικανική πηγή η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι «οι Ισραηλινοί ενημέρωσαν τις ΗΠΑ ότι οι δυνάμεις τους έπληξαν (το Saviz την Τρίτη) περίπου στις 07:30 τοπική ώρα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι Ισραηλινοί παρουσίασαν αυτή την επίθεση ως αντίποινα για προηγούμενα πλήγματα του Ιράν εναντίον ισραηλινών πλοίων», ενώ πρόσθεσε ότι «το Saviz υπέστη ζημιές κάτω από τη γραμμή ισάλου του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή