Κρεμλίνο: Αυστηρό μήνυμα στο Κίεβο – Η αρχή του τέλους της Ουκρανίας αν κλιμακώσει τις εχθροπραξίες

Κρεμλίνο: Αυστηρό μήνυμα στο Κίεβο – Η αρχή του τέλους της Ουκρανίας αν κλιμακώσει τις εχθροπραξίες

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως μία ευρεία κλιμάκωση των εχθροπραξιών στο Ντονμπάς, εκ μέρους της κυβέρνησης του Κιέβου, θα αποτελέσει για την Ουκρανία την αρχή του τέλους, έστειλε ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Κόζακ.

Διαβάστε ακόμη: Ανεβαίνει η ένταση στην Ουκρανία

«Θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοιες εκτιμήσεις και υποστηρίζω εκείνες τις εκτιμήσεις, οι οποίες υπάρχουν και μέσα στην Ουκρανία, που λένε ότι η έναρξη εχθροπραξιών θα είναι η αρχή του τέλους της Ουκρανίας. Αυτό είναι σαν να αυτοπυροβολείσαι, να πυροβολείς τα πόδια σου και όχι τον κρόταφο», δήλωσε ο ίδιος.

Η Ρωσία θα αναγκασθεί να υπερασπίσει τους πολίτες της που ζουν στην επικράτεια του Ντονμπάς, εάν η κλίμακα της διένεξης είναι η ανάλογη, πρόσθεσε.

Όπως είπε, «όλα εξαρτώνται από το ποια θα είναι η έκταση της πυρκαγιάς. Εάν εκεί πάει να γίνει όπως λέει ο πρόεδρος μας μια Σρεμπρένιτσα, εμείς προφανώς θα αναγκαστούμε να τους υπερασπιστούμε».

«Ετοιμοι για το χειρότερο σενάριο κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ»

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Ουάσιγκτον έναντι της Μόσχας, την οποία χαρακτήρισε εχθρική και απρόβλεπτη, επικροτώντας επίσης τις δηλώσεις Λαβρόφ που χαρακτήρισε την πολιτική αυτή αδιέξοδη και ανόητη.

«Η εχθρότητα και το απρόβλεπτο των αμερικανικών ενεργειών μας ωθούν γενικά να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα σενάρια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απειλήσει να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Μόσχα για τη φυλάκιση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης και επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι αλλά και για άλλα θέματα, τα οποία έχουν ασκήσει πιέσεις στο ρούβλι και στις ρωσικές αγορές.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή