ΗΠΑ -Τενεσί: Χωρίς άδεια η οπλοφορία από τον Ιούλιο

ΗΠΑ -Τενεσί: Χωρίς άδεια η οπλοφορία από τον Ιούλιο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς άδεια θα μπορεί κάποιος να οπλοφορεί στο Τενεσί των ΗΠΑ, από την 1η Ιουλίου, καθώς ο κυβερνήτης της πολιτείας Μπιλ Λι υπέγραψε χθες το σχετικό νομοσχέδιο, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Tennessean.

Από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, 31 γενικά επιτρέπουν την οπλοφορία («open carry») σε δημόσιους χώρους χωρίς άδεια, αν και απαγορεύεται σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην καθεμία.

Ο κυβερνήτης Λι, με ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε ότι υπέγραψε τον νόμο «διότι δεν θα έπρεπε να είναι δύσκολο για τους νομοταγείς πολίτες του Τενεσί να ασκούν τα δικαιώματά τους δυνάμει της 2ης Τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ» και ευχαρίστησε το πολιτειακό κοινοβούλιο αλλά και «την NRA» το λόμπι των όπλων, για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

⇒Διαβάστε επίσης: O Μπάιντεν κηρύττει τον πόλεμο στην οπλοκατοχή

Ο νόμος υπεγράφη την ημέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος παρουσίασε το σχέδιο περιορισμού των πυροβόλων όπλων. Μάλιστα, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «επιδημία» τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων. «Κάθε ημέρα σε αυτή τη χώρα, πυροβολούνται 316 άνθρωποι. Κάθε ημέρα. Εκατόν έξι πεθαίνουν κάθε ημέρα», ανέφερε, αξιώνοντας το αμερικανικό Κογκρέσο να προωθήσει αυστηρότερη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

Σημειώνεται ότι η National Rifle Association είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του νόμου, αλλά οι υπηρεσίες επιβολής της τάξης στο Τενεσί είχαν αντιταχθεί στο κείμενο, προειδοποιώντας πως υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσει σε αύξηση των εγκλημάτων με τη χρήση πυροβόλων όπλων και να εκθέσει αστυνομικούς σε μεγαλύτερο κίνδυνο, κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας Τενεσίαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή