ΚΟΣΜΟΣ

ΑstraZeneca: Θα παραδώσει τα μισά εμβόλια στην Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα

ΑstraZeneca: Θα παραδώσει τα μισά εμβόλια στην Ε.Ε. αυτή την εβδομάδα

Η AstraZeneca θα καθυστερήσει τα μισά από τα εμβόλια που προβλεπόταν να παραδοθούν αυτήν την εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

«Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις χώρες μέλη την περασμένη εβδομάδα ότι η μία από τις δύο παρτίδες (του εμβολίου) που ήταν προς παράδοση αυτήν την εβδομάδα κρίθηκε απαραίτητο να ελεγχθεί και θα παραδοθεί σύντομα», εξήγησε.

Στο μήνυμά του, που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο, ο εν λόγω εκπρόσωπος τόνισε ότι η εταιρεία είναι «στη σωστή πορεία» προκειμένου να τηρήσει το πρόγραμμά της, όσον αφορά τις παραδόσεις εμβολίων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι εβδομαδιαίες παραδόσεις παρουσιάζουν γενικά μικρές διακυμάνσεις, που εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως από την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους, η φαρμακευτική εταιρεία προβλέπει ότι θα παραδώσει 1,3 εκατομμύρια δόσεις στις 27 χώρες μέλη, συν την Ισλανδία και τη Νορβηγία, αντί για 2,6 εκατομμύρια που ήταν το πλάνο της αυτήν την εβδομάδα.

Οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις είναι ένα πρόβλημα που επανέρχεται συχνά και έχει προκαλέσει τριβές μεταξύ των Βρυξελλών και της εταιρείας το τελευταίο διάστημα.