Κορωνοϊός: Οφθαλμικό τεστ με αξιόπιστο αποτέλεσμα σε τρία λεπτά

Κορωνοϊός: Οφθαλμικό τεστ με αξιόπιστο αποτέλεσμα σε τρία λεπτά

Γερμανική εταιρία ανέπτυξε εφαρμογή μέσω κινητού, που έχει 95% επιτυχή διάγνωση

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Νέο τεστ για τον κορωνοϊό με έλεγχο των οφθαλμών και ιδιαιτέρως αξιόπιστα αποτελέσματα εντός τριλέπτου αναπτύσσει γερμανική εταιρία.

Η Semic RF, με έδρα το Μόναχο, σε συνεργασία με συνεργάτες στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή ανίχνευσης που όταν λάβει την έγκριση των κανονιστικών αρχών θα αρχίσει να διατίθεται από τα τέλη του μηνός, σύμφωνα με τον διευθυντής της γερμανικής εταιρίας, Βόλγφκανγκ Γκρούμπερ.

Το τεστ της Semic χρησιμοποιεί φωτογραφία του οφθαλμού που μπορεί να έχει πάρει κανείς μέσω κινητού τηλεφώνου, και εντοπίζει τον κορωνοϊό μέσω μια πληροφορία συμπτώματος που ονομάζεται «ροζ οφθαλμός».

«Κατορθώσαμε να απομονώσουμε την Covid-19 από πάνω από δύο εκατομμύρια αποχρώσεις του ροζ», δήλωσε ο κ. Γκρούμπερ στο πρακτορείο Reuters.

Η εφαρμογή έχει ήδη δοκιμαστεί σε πάνω από 70.000 άτομα, και έχει ποσοστό επιτυχίας. Είναι σε θέση να επεξεργαστεί έως και 1 εκατομμύριο απεικονίσεις το δευτερόλεπτο, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης των δυνατοτήτων της. Αυτό αναμένεται να επιτρέψει την επιστροφή θεατών σε εκδηλώσεις με πολύ κόσμο, όπως αθλητικής ή μουσικές εκδηλώσεις.

«Παίρνεις την εφαρμογή, φωτογραφίζεις και τα δυο σου μάτια, στέλνεις την εικόνα για έλεγχο και λαμβάνεις το αποτέλεσμα αποθηκευμένο σε κωδικό QR για να μπορείς να επιδεικνύεις όπου χρειαστεί», εξήγησε ο κ. Γκρούμπερ.

Σε αρχικό στάδιο η εφαρμογή απευθύνεται σε εταιρίες και εμπορικούς χρήστες, προς 480 ευρώ τον μήνα, αλλά αργότερα σχεδιάζεται να επεκταθεί και για ατομική χρήση.

Πηγή: Reuters