Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ προτείνεται για διάδοχος της Μέρκελ στην καγκελαρία

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ προτείνεται για διάδοχος της Μέρκελ στην καγκελαρία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον επικεφαλής του κόμματος Άρμιν Λάσετ προτείνει για υποψήφιο καγκελάριο στις επικείμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου η εκτελεστική επιτροπή των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κομματικές πηγές.

Κατά τη σύνοδό τους τα μέλη της επιτροπής του κυβερνώνοντος κόμματος CDU επέλεξαν τον κ. Λάσετ ως υποψήφιο διάδοχο της Άγκελα Μέρκελ χάρη στην «ικανότητά του στον συγκερασμό απόψεων, στην ανάπτυξη θέσεων και τη σταθερή τους εκπροσώπηση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο πρακτορείο.

Ο κ. Λάσετ είναι το φαβορί για την επιλογή του υποψήφιου καγκελαρίου εκ μέρους των Χριστιανοδημοκρατών, με λιγότερο επικρατέστερο τον Μάρκους Σούντερ, επικεφαλής του αδελφού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU).

Η κα Μέρκελ έχει αποκλείσει τη διεκδίκηση και πέμπτης θητείας στη γερμανική καγκελαρία, κι έτσι η πίεση ήταν αυξημένη στο κόμμα της για την επιλογή του υποψήφιου διαδόχου της ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Καθώς το CDU είναι ο μεγαλύτερος εταίρος της άρρηκτης συμμαχίας CDU-CSU, θεωρείται δεδομένο ότι η επιλογή των Χριστιανοδημοκρατών πλέον θα είναι ο κ. Λάσετ, ωστόσο ο κ. Σούντερ διατηρεί ακόμη ελπίδες βάσει της στήριξης που φέρεται να απολαμβάνει μεταξύ των μελών του CDU.

Πηγή: Reuters, Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή