Ιταλία: Σχέδια για ολική επανεκκίνηση του τουρισμού έως τις 2 Ιουνίου

Ιταλία: Σχέδια για ολική επανεκκίνηση του τουρισμού έως τις 2 Ιουνίου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέχρι τις 2 Ιουνίου, όταν η Ιταλία γιορτάζει την αβασίλευτη Δημοκρατία της, θα πρέπει να έχουν ξανανοίξει όλα ή σχεδόν όλα», δήλωσε αναφερόμενος στον τουρισμό ο αρμόδιος υπουργός Μάσιμο Γκαραβάλια, ενώ τόνισε ότι «εργαζόμαστε με στόχο να ξανανοίξουν μέσα στον Μάιο οι παραλίες, φυσικά στην πρώτη αυτή φάση με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας».

Μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa, ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι μια από τις δραστηριότητες που μπορεί να ανοίξει και πάλι σχετικά σύντομα είναι εκείνη των διεθνών εκθέσεων και συνεδρίων, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Απρίλιο μπορεί να ξαναλειτουργήσουν κανονικά και τα ιταλικά εστιατόρια.

⇒ Δείτε επίσης: Χ. Θεοχάρης: Ο τουρισμός ανοίγει με ασφάλεια στις 14 Μαΐου

Σε ό,τι αφορά το «πράσινο ψηφιακό πάσο», ο Ιταλός υπουργός Τουρισμού είναι της άποψης ότι θα έπρεπε να ισχύσει πριν από τις 15 Ιουνίου για επιτραπεί ο έγκαιρος σχεδιασμός διακοπών.

Ως προς τα «covid free» νησιά, o Ιταλός υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «μπορεί και πρέπει να το κάνουμε και εμείς. Διότι, αν το κάνουν οι άλλοι και εμείς όχι, το μειονέκτημα θα είναι τεράστιο».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τουρισμός: Πέντε «γραμμές άμυνας» απέναντι στον ιό – Το «restart» στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

«Η Ελλάδα λέει ότι θα ξανανοίξει στις 15 Μαίου (υπό τον όρο ότι θα φέρει μαζί του κανείς αρνητικό τεστ) και θα προσφέρει νησιά covid free. Αν εμείς μείνουμε αδρανείς, θα πάψουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή