Η Μόσχα βλέπει ως «αντίπαλο» τις ΗΠΑ

Η Μόσχα βλέπει ως «αντίπαλο» τις ΗΠΑ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διάθεση αιχμηρής κριτικής, η Μόσχα χαρακτηρίζει «αντίπαλό» τις ΗΠΑ και επισημαίνει ότι «τα πολεμικά πλοία τους πρέπει να μείνουν μακριά από την Κριμαία για το καλό τους».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντίπαλός μας και κάνουν οτιδήποτε μπορεί να υπονομεύσει την θέση της Ρωσίας στην διεθνή σκηνή» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, σύμφωνα με τα ρωσικά, ειδησεογραφικά πρακτορεία.

⇒Διαβάστε επίσης: Απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία ζητά το ΝΑΤΟ

«Δεν βλέπουμε κανένα άλλο στοιχείο στην προσέγγισή τους. Αυτά είναι τα συμπεράσματά μας», πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η Μόσχα αναφερόταν στις Ηνωμένες Πολιτείας αποκαλώντας τες «εταίρο».

Δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία αναμένεται να καταπλεύσουν στην Μαύρη Θάλασσα, ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών, στην οποία έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι σήμερα 14.000 άνθρωποι.

⇒Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση ΗΠΑ σε Ρωσία

Πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε στο Ria Novosti ότι η Ουάσιγκτον ενημέρωσε την Άγκυρα για την διέλευση δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων μέσω του Βοσπόρου στην Μαύρη Θάλασσα, όπου θα παραμείνουν από τις 14-15 Απριλίου έως τις 4-5 Μαΐου, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο επίσημος εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε πως η επιχειρησιακή παρουσία των αμερικανικών πολεμικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα έχει «χαρακτήρα ρουτίνας» και οι ΗΠΑ συντονίζουν τις ενέργειες αυτές με την τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο της Συνθήκης του Μοντρέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή