Φάουτσι: Ασφαλή τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ

Φάουτσι: Ασφαλή τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι, επιβεβαιώσε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ είναι ασφαλή.

Η δήλωση Φαούτσι έρχεται σε συνέχεια της σύστασης των ρυθμιστικών αρχών να σταματήσουν τη χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson, για τουλάχιστον λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι η σύσταση των αρμόδιων αρχών έγινε έπειτα από έξι περιστατικά που γυναίκες, ηλικίας μικρότερης των πενήντα ετών, παρουσίασαν σπάνιες θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό τους.

Διαβάστε επίσης⇒Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σύσταση να «παγώσει» η χορήγηση στις ΗΠΑ

Ο Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Ρότσιλ Βαλένσκι, προέτρεψε τους Αμερικανούς να κρατήσουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με το Moderna, καθώς η κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσει τη διαθεσιμότητα και άλλων εγκεκριμένων εμβολίων, προκειμένου να αντισταθμίσει τις δόσεις Johnson & Johnson που χάνονται από τη διακοπή.

«Πιστεύουμε ότι δίνοντας στους Αμερικανούς τα πραγματικά δεδομένα, ενισχύουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην κυβέρνηση, ενώ αυξάνεται και η εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Διαβάστε επίσης: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή