ΚΟΣΜΟΣ

Φάουτσι: Ασφαλή τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ

Φάουτσι: Ασφαλή τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ

Ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι, επιβεβαιώσε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ είναι ασφαλή.

Η δήλωση Φαούτσι έρχεται σε συνέχεια της σύστασης των ρυθμιστικών αρχών να σταματήσουν τη χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson, για τουλάχιστον λίγες ημέρες.

Σημειώνεται ότι η σύσταση των αρμόδιων αρχών έγινε έπειτα από έξι περιστατικά που γυναίκες, ηλικίας μικρότερης των πενήντα ετών, παρουσίασαν σπάνιες θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό τους.

Διαβάστε επίσης⇒Εμβόλιο Johnson & Johnson: Σύσταση να «παγώσει» η χορήγηση στις ΗΠΑ

Ο Διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Δρ. Ρότσιλ Βαλένσκι, προέτρεψε τους Αμερικανούς να κρατήσουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό με το Moderna, καθώς η κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσει τη διαθεσιμότητα και άλλων εγκεκριμένων εμβολίων, προκειμένου να αντισταθμίσει τις δόσεις Johnson & Johnson που χάνονται από τη διακοπή.

«Πιστεύουμε ότι δίνοντας στους Αμερικανούς τα πραγματικά δεδομένα, ενισχύουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην κυβέρνηση, ενώ αυξάνεται και η εμπιστοσύνη τους στα εμβόλια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. 

Διαβάστε επίσης: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις του ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson